20/12/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Biscotti med sitron & vanilje
Biscotti er jo ikke tradisjonell norsk julebakst, men å, så godt til kaffen når du bare vil ha en liten søt premie. Eller som julegave til noen man setter ekstra pris på.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Du trenger:
- 1 pose Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 200 gram mandler, snittet eller grovt hakket
- 350 gram Maismel
- 25 gram Mandelmel
- 3 eggeplommer
- 150 gram sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 3 eggehviter
- 1 klype salt
- 1 sitron, skallet
- 1 ss sitronsaft
- 1,5 ts bakepulver
Dette gjør du:
Rist de hakkede mandlene lett i en stekepanne. Pisk sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker til massen får en kremte konsistens.
Visp eggehvitene stive og tilsett en klype salt.
Vend forsiktig eggehvitene inn i eggekremen, litt av gangen. Tilsett mandler, sitronsaft og revet sitronskall og rør deretter inn mais- og mandelmel forsiktig inn. Du skal nå ha en ganske fast deig.
Del deigen i tre emner som du ruller til tykke, lange pølser som du trykker litt ned så de blir ca 2 cm høye og 6 cm brede. Legg pølsene på et stekebrett kledd med bakepapir.
Sett ovnen på 170 C og stek emnene midt i ovnen i ca 30-35 min eller til du ser de er passe stekt. Legg de umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca 1,5-2 cm brede skiver på skrå.
La biscottiene avkjøles helt på en bakerist før du eventuelt dypper de i smeltet sjokolade.
Oppbevares i tett kakeboks.
Kommentarer
Skriv en kommentar