28/04/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Black Bean Brownie
En saftig og fyldig brownie med ingredienser som løfter næringsinnholdet til nye høyder og er snill med blodsukkeret. Hemmeligheten er sorte bønner.
Belgfrukter inneholder mye fiber og er en god kilde til protein samt en rekke vitaminer og mineraler. Bønner i bakst er virkelig undervurdert! Brownien er toppet med et tykt lag sjokoladeglasur med avokado som hovedingrediens. Nå blir du kanskje skeptisk og tenker “Hva, BØNNER i brownie og AVOKADO i glasuren?!”. Men prøv, den er virkelig så god! Server gjerne med friske bær.
Du trenger:
260 g sorte bønner, skylt og avrent
120 g lønnesirup
55 g kokosolje, romtemperert eller smeltet
1 ts pulverkaffe
50 g kokossukker
50 g havremel, glutenfritt
50 g bokhvetemel
25 g kakaopulver
2 ts finmalte chiafrø
1 ts bakepulver
½ ts vaniljepulver
¼ ts salt
50 g grovhakket mørk sjokolade eller nøtter
Til glasuren (doble oppskriften hvis du vil ha et ekstra tykt lag glasur):
½ avokado (60 g)
2 ferske medjool dadler (40 g)
10 g lønnesirup
13 g kakaopulver
½ ts vaniljepulver
liten klype salt
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 175 °C. Kle en bakeform på 23 x 17 cm med bakepapir.
2. Ha sorte bønner, lønnesirup, kokosolje og pulverkaffe i en foodprocessor. Kjør til en jevn røre, ca. 2 min. Tilsett de resterende ingrediensene (utenom sjokolade/nøtter) og kjør på høy hastighet til du har en helt jevn røre uten klumper. Du kan også blande inn de resterende ingrediensene for hånd. Vend inn grovhakket sjokolade eller nøtter til slutt.
3. Fordel deigen jevnt i bakeformen og stek midt i ovnen i 20-25 min. Jo lenger steketid, jo fastere blir den.
4. Avkjøl i formen i 5 min. før den avkjøles på rist.
5. Lag glasuren. Kjør avokado, dadler, kakaopulver, lønnesirup, vaniljepulver og salt med en stavmikser til en jevn og kremete røre.
6. Smør glasuren på toppen og skjær kaken i 6 store eller 12 små brownies. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar