Bokhvete Blinis

Blinis

Blinis er den perfekte foretten, helt enkelt.

Disse kan du fint lage i forveien, putte i fryseren og ta opp kort til før gjestene kommer - eller før familien kommer hjem hvis du vil overraske med en liten appetizer før mandagsmiddagen : ). 

Denne oppskriften og bilde er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken". Foto av Line Dammen. 

Du trenger:

  • 150 g Bokhvetemel fullkorn
  • 3 dl skummet kulturmelk/ kefir/ soyayoghurt
  • 2 egg, hviter og plommer skilt
  • 60 gram smeltet smør
  • 1 ts sukker
  • ½ ts natron
  • 1 klype salt
  • Litt olje eller smør til steking
  • Seterrømme til topping
  • Lodderogn (løyrom)
  • Hakket rødløk
  • Timian til pynt

Dette gjør du:

  • Pisk eggehvitene på middels hastighet til det dannes stive topper.
  • Pisk så melk, eggeplommer, smør, mel, sukker, natron og salt sammen til en jevn røre i en egen bakebolle.
  • Bland de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i røra. 
  • Smelt litt smør i en stekepanne, middels varme og legg så deigen på panna med en spiseskje.
  • Når blinisene begynner å boble på overflaten kan de snus og stekes videre til de er gyldne og brune på begge sider.
  • Avkjøles underveis på rist.
  • Server avkjølte blinis med en skje seterrømme/ creme fraiche, en teskje lodderøgn, hakket rødløk/ vårløkringer og pynt med litt timian.

TIPS! Om du får for mange blinis kan disse fint fryses ned og taes opp neste gang det frister med en digg forrett :)

Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted finner du hos Meny, Kiwi, Coop Obs, Mega og Extra og hos allergikost.no og detglutenfrieverksted.no

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha