02/03/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Bokhvete eller ris - hva bør du velge?
Ukens tips!
Med ukens tips ønsker vi å dele nyttige tips og råd med dere. Tips som vi selv har tenkt at dette er kjekt å vite, eller dette har jeg lyst til å prøve. Tips som gir påfyll.
Erstatt ris til fordel for bokhvete.
Bokhvete er næringsrik og har jevnt over et høyere innhold av vitaminer og mineraler enn ris. Dette superkornet kan erstatte ris i matlagingen eller kokes til grøt.
Bokhvete inneholder mindre karbohydrater og mer kostfiber enn ris. Det inneholder også alle de essensielle aminosyrene og er en god kilde til blant annet magnesium, jern, folat, mangan, kalium, sink og selen.
I tillegg til nyttig næringsverdi er bokhvete også veldig godt på smak som flere beskriver som litt nøtteaktig.
Bokhvete får du i hele korn, flak, og mel.
Vi har mange oppskrifter med bokhvete på nettsiden vår og vil dele flere fremover. Neste gang du vurderer å bruke ris, prøv heller bokhvete! Stay tuned for flere oppskrifter.
Under ser du en illustrasjon som enkelt viser næringsinnholdet i hel bokhvete, jasminris og fullkorn ris.
Kommentarer
Skriv en kommentar