Bokhvetegrøt med plommer

Bokhvetegrøt med plommer

Nå som Det Glutenfrie Verksted har introdusert Bokhveteflak i "rent mel i posen serien" deler jeg denne oppskriften på en alternativ havregrøt hvor jeg har byttet ut havregryn med bokhveteflak.

En liten tvist og forandring på den vanlige grøten, og ved å tilstte noen plommer i så blir jo dette en helt ny nytelse - som både metter og varer :)

Dette trenger du til 2 porsjoner:

  • 2 dl Bokhveteflak fra Det Glutenfrie Verksted
  • 4 dl melk (plantebasert om du vil)
  • Litt vann om du synes den blir for tykk
  • 1/2 ts salt
  • 2 plommer, uten sten og delt i biter som du har i selve grøten
  • 2 plommer som du deler opp til topping
  • 50 gram valnøtter
  • Litt honning

Dette gjør du:

  • Varm opp melken, forsiktig
  • Dryss i bohveteflak, litt salt og plommebiter
  • Kok opp på middels varme mens du rører forsiktig, til du får en passe grøtete konsistens
  • Spe gjerne ut med litt vann om du synes grøten blir for tykk.
  • Del opp plommer og fordel dette over grøten sammen med valnøtter og en liten tvist med honning om du vil.
Riktig god fornøyelse!
0 0
Feed