Bokhvetegrøt

Bokhvete er næringsrikt og naturlig glutenfritt (ikke la deg lure av navnet). Denne mettende bokhvetegrøten toppes med det du har lyst på og er en fantastisk start på dagen!

Vi laget den med epler og kanel stekt i litt smør og karamelliserte valnøtter.

 

Du trenger (1-2 porsjoner):

  • 1 pose Bokhvete boil-in-bag
  • 3,2 dl vann eller (plantebasert) melk 
  • 1 ss lønnesirup (kan sløyfes) 
  • ½ ts kanel
  • ½ ts vaniljepulver
  • liten klype salt


Forslag til topping:

  • Bær og frukt i biter
  • Nøttesmør
  • Nøtter
  • Frø og kjerner


Dette gjør du:

1. Ha alle ingrediensene til grøten i en kjele og kok opp. Kok grøten på lav varme under lokk i ca. 15 min. Rør innimellom, spesielt hvis du lager grøten på melk. 

2. Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i 5 minutter. Rør om og server med ønsket topping og gjerne litt iskald melk. Nyt!


Tips: Rør gjerne inn 1 ss smør eller kokosolje og topp grøten med nøtter, frø eller nøttesmør for lavere blodsukkerstigning og økt metthet.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha