07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Bollejuletre
En herlig variant å bake til juleverkstedet.
Dette trenger du:
- 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (800 gram)
- 1 pk fersk gjær
- 1 beger kesam
- 40 gram smør
- 4 dl melk
- 2 ts kardemomme
- 1 pk vaniljekrem
- 1 bakeark
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk å varme kesam sammen med melk, og smeltet smør, til lunkent før du løser opp gjær og tilsetter miksen.
- Bland begge posene sammen til en deig. Bland godt i kjøkkenmaskin, 5-10 min.
- Sett til heving i ca 45 min.
- Legg deigen på en bakematte/ silikonmatte, eller kjøkkenbenken, og form boller i ønsket størrelse. Deigen skal være lett å jobbe med og du skal ikke ha behov for ekstra mel til utbaking.
- Form 15 runde boller og en litt avlang. Start med å legge den avlange i bunn som stammen til juletreet, legg så 5 boller på første rad og fortsett til du setter den siste bollen på toppen.
- Sett til ny heving, ca 30 min.
- Ta en skje med vaniljekrem i de ytterste bollene, pensle med sammenpisket egg, før du setter til steking midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min. Følg med på tiden.
- Avkjøles lett før du strør på litt melis – riktig god fornøyelse!
Tips! Ønsker du et mindre tre holder det med halve oppskriften.
Kommentarer
Skriv en kommentar