Bollejuletre

Bollejuletre

En herlig variant å bake til juleverkstedet.

Dette trenger du:

  • 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (800 gram)
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 beger kesam
  • 40 gram smør
  • 4 dl melk
  • 2 ts kardemomme
  • 1 pk vaniljekrem
  • 1 bakeark

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk å varme kesam sammen med melk, og smeltet smør, til lunkent før du løser opp gjær og tilsetter miksen.
  • Bland begge posene sammen til en deig.  Bland godt i kjøkkenmaskin, 5-10 min.
  • Sett til heving i ca 45 min.
  • Legg deigen på en bakematte/ silikonmatte, eller kjøkkenbenken, og form boller i ønsket størrelse. Deigen skal være lett å jobbe med og du skal ikke ha behov for ekstra mel til utbaking.
  • Form 15 runde boller og en litt avlang. Start med å legge den avlange i bunn som stammen til juletreet, legg så 5 boller på første rad og fortsett til du setter den siste bollen på toppen.
  • Sett til ny heving, ca 30 min.
  • Ta en skje med vaniljekrem i de ytterste bollene, pensle med sammenpisket egg, før du setter til steking midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min. Følg med på tiden.
  • Avkjøles lett før du strør på litt melis – riktig god fornøyelse!

Tips! Ønsker du et mindre tre holder det med halve oppskriften.

0 0
Feed