01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Boller med bær
Boller med bær – en ny favoritt! Så fantastisk godt, lekkert å se på og nydelig å servere. Denne bør du prøve!
Dette trenger du:
- 1 pose Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 pk fersk gjær
- 2 dl melk/ alternativt laktosefritt eller soyamelk
- 25 gram smeltet smør
- 143 gram kesam (1/2 boks)/ alternativt laktosefri eller soyayoghurt
- 1,5 ts kardemomme
- Til fyll trenger du:
- creme fraiche og/ eller vaniljekrem
- syltetøy
- friske eller frosne bær
- nøtter (pistasj, pekan og mandler)
- melis
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen
- Pass på at kesam, smør og melk har samme temperatur (fingerlunkent) når du tilsetter gjær
- Blandes godt i kjøkkenmaskin, minimum 5 min.
- Sett deigen til heving ca 45 min
- Form 12 små, eller færre og større boller
- Sett på et stekebrett kledd med bakepapir
- Sett til heving ca 30 min
- Sett ovnen på 200 grader
- Bruk en skje til å forme grop i hver bolle
- Legg litt syltetøy og en klatt creme fraiche eller vaniljekrem i hver bolle (jeg tok halvparten av bollene med creme fraiche og resten med vaniljekrem – like gode begge to;))
- Fyll på med friske/ frosne bær og strø til slutt hakkede nøtter på toppen
- Stekes i 12-15 min – følg med på tiden
Avkjøles lett på rist, dryss på litt melis og nyt! <3
Kommentarer
Skriv en kommentar