Bringebærkrem på knekkebrødbunn

Bringebærkrem på sprø bunn av frø

Denne vil du overraske mange med – frisk og god, og snev av litt sunt ved at du bruker Knekkebrødmiksen som bunn.

Dette trenger du til bunnen:

  • 100 gram solsikkekjerner
    100 gram bokhveteflak fra Det Glutenfrie Verksted
    85 gram linfrø, hele
    70 gram sesamfrø
    65 gram gresskarkjerner (eller bruk det du har av frø og nøtter, totalt 425 gram)
  • 4 eggehviter
  • 150 g rårørsukker

Dette trenger du til Bringebærkrem:

  • 300 g friske bringebær – du kan også bruke frosne
  • 75 g rårørsukker
  • 1/2 vanilje vaniljestang, kun frøene
  • 5 dl kremfløte
  • 5 gelatinplater
  • Friske bær til pynt

Dette gjør du:

  1. Piske eggehvitene til de begynner å skumme og tilsett sukker litt etter litt under kontinuerlig pisking. Når alt sukker er tilsatt øker du hastigheten og pisker til du har tykk, hvit marengs.
  2. Vend så inn Knekkebrød miksen og hell massen i form kledd med bakepapir. Jeg brukte 26 cm springform.
  3. Stek bunnen på 180 grader i ca 35 min til bunnen har fått en gyllen farge.
  4. Avkjøl og løft så bunnen på det fatet den skal serveres på. Kle så kakeringen innvending med bakepapir eller plast og sett den tilbake rundt bunnen.
  5. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min mens du blander bringebær, sukker og vanilje og varmer opp under omrøring til bærene er knust til en grøt.
  6. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene.
  7. Hell blandingen over i en bolle og la stå til avkjøling.
  8. Pisk fløten til krem og bland ca 1/3 av kremen sammen med den avkjølte bærblandingen.
  9. Vend så inn resten av kremen og hell denne over bunnen.
  10. La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg – gjerne over natten, men minimum 4 timer.
  11. Ta av kakeringen og bakepapir/ plast og pynt kaken med friske bær etter smak og årstid. Pynt gjerne med noen spiselige blomster også.

God fornøyelse! Denne ble jeg inspirert til på bama.no sin side.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha