Bringebærmuffins

Sommerlige muffins fylt med syrlige, søte bringebær og et hint av sitron. Disse muffinsene er både glutenfrie og veganske, veldig saftige og friske på smak.

Du trenger (12 muffins):

  • 85 g fullkorn rismel
  • 65 g havremel
  • 45 g potetmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • ¼ ts salt
  • 1 ts vaniljepulver
  • 120 g kokossukker eller rårørsukker
  • 120 g eplemos (finmost, uten biter)
  • 120 g kokosyoghurt (vi bruker @kolonihagen)
  • 50 g kokosolje, smeltet
  • 3 ts sitronsaft 
  • finrevet skall av 1 økologisk sitron
  • 50 g mandelflak (kan sløyfes)
  • 150 g ferske bringebær, delt i to

Crumbletopping:

  • 25 g glutenfri havregryn
  • 20 g havremel
  • 25 g kokossukker eller rårørsukker
  • 2 ss kokosolje
  • 1 ts sitronskall

Slik gjør du:

1. Smuldre sammen ingrediensene til crumbletoppingen. Sett til side.

2. Sikt sammen mel, bakepulver, natron, salt og vaniljepulver.

3. Bland sammen eplemos, kokosyoghurt, sitronsaft og sitronskall. Ha i smeltet kokosolje og visp raskt sammen. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene og rør inn mandelflak og bringebær til slutt. Pass på å ikke røre for mye.

4. Fordel røren i 12 muffinsformer. Dryss over crumble.

5. Stek muffinsene midt i ovnen ved 185 °C i 20-22 minutter. Avkjøl i noen minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter dem ut. Nytes varme eller kalde. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha