13/06/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Bringebærmuffins
Sommerlige muffins fylt med syrlige, søte bringebær og et hint av sitron. Disse muffinsene er både glutenfrie og veganske, veldig saftige og friske på smak.
Du trenger (12 muffins):
- 85 g fullkorn rismel
- 65 g havremel
- 45 g potetmel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- ¼ ts salt
- 1 ts vaniljepulver
- 120 g kokossukker eller rårørsukker
- 120 g eplemos (finmost, uten biter)
- 120 g kokosyoghurt (vi bruker @kolonihagen)
- 50 g kokosolje, smeltet
- 3 ts sitronsaft
- finrevet skall av 1 økologisk sitron
- 50 g mandelflak (kan sløyfes)
- 150 g ferske bringebær, delt i to
Crumbletopping:
- 25 g glutenfri havregryn
- 20 g havremel
- 25 g kokossukker eller rårørsukker
- 2 ss kokosolje
- 1 ts sitronskall
Slik gjør du:
1. Smuldre sammen ingrediensene til crumbletoppingen. Sett til side.
2. Sikt sammen mel, bakepulver, natron, salt og vaniljepulver.
3. Bland sammen eplemos, kokosyoghurt, sitronsaft og sitronskall. Ha i smeltet kokosolje og visp raskt sammen. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene og rør inn mandelflak og bringebær til slutt. Pass på å ikke røre for mye.
4. Fordel røren i 12 muffinsformer. Dryss over crumble.
5. Stek muffinsene midt i ovnen ved 185 °C i 20-22 minutter. Avkjøl i noen minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter dem ut. Nytes varme eller kalde.
Kommentarer
Skriv en kommentar