Brioche hamburgerbrød

Glutenfrie myke brioche burgerbrød bakt på den populære tangzhong-metoden, som gir ekstra luftig og saftig bakst.

Disse smaker helt fantastisk til burgere. Lag disse neste gang du skal spise burger, det blir garantert en favoritt!

 

Du trenger:


Tangzhong (jevning):

  • 30 g Focaccia miks
  • 150 g helmelk


Hamburgerbrød (10 stk):

  • 400 g Focaccia miks
  • 25 g rårørsukker / honning
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 porsjon tangzhong, avkjølt
  • 150 g helmelk 
  • 3 egg
  • 75 g smør, mykt, skjært i terninger
  • 1 sammenvispet egg til pensling
  • sesamfrø 


Dette gjør du:

1. Lag tangzhong ved å blande 30 g av Focaccia miksen med 150 ml helmelk i en kjele. Varm opp til en tykk jevning mens du rører. Blandingen skal ikke koke, men skal bli ordentlig tykk. Avkjøl til romtemperatur.

2. Bland sammen resten av posen med Focaccia miks (400 g), tørrgjær og rårørsukker (hvis du bruker) i en bakebolle. Tilsett den avkjølte jevningen, melk, honning (hvis du bruker) og eggene og kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10 minutter. Tilsett romtemperert smør i terninger og kjør deigen 5-10 minutter til. Den ferdige deigen er ganske klissete, men ikke tilsett mer mel. 

3. Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la deigen heve et lunt sted i ca. 2 timer, eller til deigen har doblet i størrelse.

4. Del deigen inn i 10 emner på ca. 94 g hver. Trill emnene til boller som du trykker litt flate med håndflaten. Legg burgerbrødene på et papirkledd stekebrett, dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle/plastfolie og etterhev i ca. 45 minutter. 

5. Forvarm ovnen til 225°C. 

6. Pensle hamburgerbrødene forsiktig over hele overflaten med sammenvispet egg og strø på sesamfrø. Sett hamburgerbrødene midt i ovnen, skru temperaturen ned til 200°C og stek i 18-20 minutter. Avkjøles på rist.

7. Lag hamburgere og saus etter ønske og fyll hamburgerbrødet ditt med det du liker. Vi laget saftige vegetarburgere med sopp og linser (anbefales!) etter denne oppskriften: https://meny.no/oppskrifter/vegetar/burger/vegetarburger-med-sopp/


Tips! Burgerbrødene kan fryses. La brødene tine i romtemperatur, del i to og varm lett med skjæreflaten ned i stekepannen eller på grillen. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha