Brødkrans

Bak en nydelig brødkrans mens juleroen senker seg. Denne kan du variere med det du liker av smaker. Her har vi tilsatt tørket ramsløk og pyntet med rosmarin, men her finnes det mange gode alternativer. Prøv deg frem til din favoritt.

Du trenger:

  • 2 poser Nistebrød miks *
  • 1 pose tørrgjær
  • 7 dl vann
  • 30 gram flytende melange
  • 2 ts tørket ramsløk

Dette gjør du:

  1. Følg fremgangsmåten på posen og bland godt sammen. Dekk bakebollen med plast og la heve ca 1 time. 
  2. Dekk et stekebrett med bakepapir og ha litt glutenfritt mel på kjøkkenbenken, alternativt bruk en bakematte. Del deigen i 22 like store biter og form til runde boller. Start innerst med 8 boller i en ring og så fordeler du resterende 14 bollene utenfor der igjen.
  3. La heve i ca 30 min, pensle med sammenpisket egg, eller vann og stek på 210 C i ca 25 min. Følg med på tiden da steketiden vil variere etter hvor stor kransen er og hvor store bollene er. 
  4. Avkjøles lett på rist før det nytes til en lang, sen frokost, lunsj/ brunsj eller kveldsmat med ditt favorittpålegg. 

 

* hvorfor bruker jeg Nistebrød miksen?

Denne miksen har det du trenger for en rask, nyttig løsning til glutenfri bakst. Den er nøkkelhullmerket, økologisk, ingen estoffer og garantert at du lykkes med. Så istedetfor "ørten" poser med glutenfrie ingredienser gjør denne det hele ganske mye enklere.

Og så smaker den godt da, så klart :)

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha