Brun saus - glutenfri så klart!

Siste hånd på verket, prikken over i'en, en god saus til julemiddagen som alle kan nyte.

Du trenger:

  • 4 ss smør
  • 4 ss bokhvetemel
  • 1 liter kraft (gjerne fra ribba eller så kan du også bruke buljong eller Jacobs oksekraft eller grønnsakskraft)
  • 1 ss ribbefett (kan sløyfes om du bruker kraft fra ribba)
  • 3 ts rødvinsgele
  • Salt og Pepper

 

Dette gjør du:

  1. Brun smør og ha i melet mens du rører
  2. Ha i kraft, litt og litt og la det småkoke i 10 min mens du fortsetter å røre.
  3. Tilsett så ribbefett og ripsgele før du smaker til med salt og pepper. 

 

Tips! Er du ekstra glad i fløtesaus så kan du tilsette 2 dl matfløte og litt mer salt. 

 

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar