23/12/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Brun saus - glutenfri så klart!
Siste hånd på verket, prikken over i'en, en god saus til julemiddagen som alle kan nyte.
Du trenger:
- 4 ss smør
- 4 ss bokhvetemel
- 1 liter kraft (gjerne fra ribba eller så kan du også bruke buljong eller Jacobs oksekraft eller grønnsakskraft)
- 1 ss ribbefett (kan sløyfes om du bruker kraft fra ribba)
- 3 ts rødvinsgele
- Salt og Pepper
Dette gjør du:
- Brun smør og ha i melet mens du rører
- Ha i kraft, litt og litt og la det småkoke i 10 min mens du fortsetter å røre.
- Tilsett så ribbefett og ripsgele før du smaker til med salt og pepper.
Tips! Er du ekstra glad i fløtesaus så kan du tilsette 2 dl matfløte og litt mer salt.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar