Budapestrull

Budapestrull er nesten det samme som rullekake, men lages med en myk marengsbunn, pyntet med mandler. Fyllet vi valgte består av deilig myk vaniljekrem og friske norske bringebær. Her kan du seslvsagt velge de bærene du liker best, eller bær etter sesong. Mange muligheter!

Vi tok utganspunkt i oppskriften til Tine.no og tilpasset den glutenfri og en god del mindre sukker. 

 

Du trenger:

  • 6 eggehviter
  • 1,5 dl sukker
  • 1 dl Bokhvetemel
  • 1 dl Rismel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl mandelflak
  • 1 pakke Vaniljekrem, Piano
  • 3 dl Kremfløte
  • 2 ½ dl friske bringebær

Dette gjør du:

Sett ovnen på 170 °C.

1. Pisk eggehvitene til luftige med myke topper, tilsett sukker gradvis mens vispen går og pisk til stiv og blank.
2. Vend inn bokhvetemel, rismel og vaniljesukker og fordel utover en langpanne dekket med bakepapir. Dryss mandelflak over og stek i ovnen i 20 minutter.
3. Vend kaken over på et stykke bakepapir. La den avkjøle seg på bakerist tildekket av langpannen, ca. 30 minutter.
4. Pisk fløten til krem og vend inn vaniljekrem. Spre kremen utover kaken og fordel bær over. Rull sammen til en rullekake og server i skiver.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha