15/08/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Cornflakespavlova med blåbærkrem
Nå er blåbærene på sitt beste og her får du en skikkelig digg variant som jeg anbefaler deg å teste ut!
Og har du ikke norske, friske blåbær så kan du selvfølgelig fint bruke frosne, eller de man får kjøpt i butikken.
Du trenger:
- 4 eggehviter
- 200 gram sukker (kan reduseres!)
- 2,5 dl Cornflakes fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts bakepulver
- 100 gram blåbær
- 1 ts sukker
- 0,5 dl vann
- 5 dl fløte
- 1 ss sukker
- 2 ss blåbær
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 180 C varmluft
- Stivpisk eggehvitene og tilsett sukker litt og litt
- Vend så forsiktig inn cornflakes og bakepulver
- Fordel røra i 2 store kakeformer eller rett på bakepapiret i to like størrelser.
- Stekes i c 20 min
- Mens bunnen avkjøles lager du krem ved å piske fløten stiv med 1-2 ss sukker og vend så tilslutt inn 2 ss blåbær
- Kok opp 100 g blåbær tilsatt 1 ts sukker og litt vann. La koke i 5 min, sil og avkjøl.
- Start med en bunn, dekk med krem og blåbærsaus før du legger på den andre bunnen og gjør det samme her. Avslutt med noen friske blåbær tilslutt.
Knasende litt sprø bunn dekket med myk krem og syrlige, friske blåbær - en nydelig kombinasjon.
God fornøyelse! : )
Kommentarer
Skriv en kommentar