23/01/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Crispy blomkål med hummus og karamellisert løk
Hvorfor ikke starte uken med denne freshe oppskriften?
Perfekt snack uansett hvilken ukedag det er : )
Du trenger:
- Sprø, crispy blomkålbiter -
•1 stor (650 gram) Blomkål
•100 g Foccacia miks
•1 ts hvitløkpulver
•1 ts chilipulver
•1/2 ss hakket løk
•1/2 ss timian
•1/2 ss salt
•1/2 ss pepper
•2 dl plantebasert melk/ melk
- Hummus -
•1 box (430 g) kikerter, skylt og avrent
•0,6 dl sitronsaft
•1 hvitløksfedd, hakket
•1/2 ts havsalt
•130 g tahini
•8 ss kaldt vann
•1/2 ts spisskummmen
•1 ss extra-virgin oliven olje
- Karamellisert løk -
•1 medium gul løk
•4 ss extra-virgin oliven olje
- Pynt -
•Dill
•Hakket chili
Dette gjør du:
1. Sett oven på 200 C. Kle et stekebrett med bakepapir og risle olivenolje over.
2. Del opp blomkålen I mindre biter.
3. Bland mel, hvitløk, chili, timian og havsalt i en bakebolle. Tilsett så plantebasert melk og pisk sammen til en jevn røre.
4. Dypp blomkål bitene i røra så blomkålen er dekket. Legg det så på stekebrettet og pass på at de ikke ligger for tett.
5. Stekes I 30-40 minutter. Vend bitene halvveis for å få de gyldne og sprø på alle sider.
6. Avkjøles
Hummus lager du ved å blande alle ingrediensene i en blender/ food prosessor. Alternativt finner du også oppskrift på hummus i boka Et glutenfritt kjøkken. Ha hummusen over i en skål og topp denne med chili, dill og litt olivenolje som du ringler over.
Karamellisert løk lager du enkelt ved å kutte løken i tynne skiver. Varm opp olivenolje i en medium varm stekepanne, tilsett løken og rør rundt til løken er sprø og karamellisert. Dette tar ca 12-15 min.
Server blomkålbitene sammen med hummus og karamellisert løk og nyt! :
Oppskriften er utviklet av @feelbetterbyrebecca
Kommentarer
Skriv en kommentar