06/07/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Dessertpizza
Server pizza til dessert! Her får du to fantastiske varianter. Vi garanterer at du kommer til å elske disse.
Med vår nye pizzadeig er det lekende lett! Du tilsetter kun vann og olje. Deigen er enkel å jobbe med, trenger ingen heving og gir et vellykket resultat hver gang.
Du trenger (til 4 små bunner):
- 1 pose Pizzamiks glutenfri og økologisk
- 2,5 dl lunkent vann
- 2 ss rapsolje
Pizza med chèvre, aprikos og timian (til 1 liten bunn):
- 40 g smørbar chèvre, romtemperert
- 1 aprikos, skjært i tynne skiver
- fersk timian
- honning
- mandelflak
Pizza med marsipan, bær og nektarin (til 1 liten bunn):
- 30 g crème fraîche eller mascarpone blandet med ⅛ ts vaniljepulver
- 35 g marsipan, rives eller smuldres
- ½ nektarin, skjært i tynne skiver
- bringebær (ferske eller frosne)
- bjørnebær (ferske eller frosne)
- mandelflak
- fersk mynte
- evt. vaniljekesam eller is til servering
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 250 °C, over- og undervarme. Har du pizzastein eller bakestål, legg den på nederste trinn i ovnen. Pizzaen blir best om den stekes på så høy varme som mulig, på pizzastein eller bakestål. Du kan selvsagt også steke pizzaen på stekeovnens bakebrett.
2. Ha pizzamiks i en bakebolle, tilsett vann og olje og bland godt til du har en fin og smidig deig som slipper bakebollen. Del deigen i 4 jevnstore biter og form til boller.
3. Ha litt olivenolje på et bakeark og klem eller kjevle ut hver deigbit til ca. 20 cm i diameter. Legg på ønsket fyll og ringle olivenolje på deigkanten for ekstra sprø kant.
4. Stek pizzaen nederst i ovnen i 6-9 min, til bunnen er sprø og gyllen. Server med en gang.
God fornøyelse!
Tips!
Bruk rapsolje til søt pizza og olivenolje til vanlig pizza.
Pizzamiksen vår er glutenfri, økologisk, lavFODMAP sertifisert. Du finner den i de fleste matvarebutikker i tillegg til vår egen nettbutikk.
Kommentarer
Skriv en kommentar