06/10/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Donuts med eplemost og kanel
Donuts stekt i ovn med sesongens epler og nydelig smak av høst. Disse gjør seg også godt sammen med juleforberedelsene. Hvorfor ikke innføre en ny julekake favoritt?
Disse kan enkelt lages veganske ved å bruke kokosolje i stedet for smør. Til oppskriften laget vi hirsemel av våre hirseflak, det fungerer helt supert!
Ha hirseflakene i en blender og kjør til et fint mel. Hirse har en mild og søt smak, og er en næringsrik og anvendelig kornsort.
Du trenger (til 6 donuts på 8 cm):
- 100 g eplemost
- ½ ts fiberhusk
- 40 g eplemos
- 80 g lønnesirup
- 30 g kokosolje eller smør
- 80 g hirsemel
- 25 g bokhvetemel
- 30 g potetmel
- 25 g mandelmel
- ½ ts natron
- 1 ts bakepulver
- ¼ tsp salt
- ¾ tsp vaniljepulver
- ¾ ts kanel
- ½ ts muskatnøtt
- ½ ts ingefær
- ¼ ts nellik
Pynt (valgfritt)
- 20 g smeltet kokosolje eller smør
- 20 g rørsukker eller kokossukker
- ½ ts kanel
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 °C. Smør en donutform* med litt kokosolje/smør.
2. Ha eplemost og fiberhusk i en bakebolle og visp sammen. Sett til side i 5-10 min.
3. Tilsett eplemos, lønnesirup og smør og bland godt.
4. I en annen bolle blandes hirsemel, bokhvetemel, potetmel, mandelmel, natron, bakepulver, salt, vanilje og krydder. Ha det tørre i bollen med det våte og rør deigen raskt sammen. Det er viktig at du ikke rører mer enn det som akkurat er nødvendig for å få deigen blandet.
5. Fyll deigen i formene ved hjelp av en sprøytepose eller en skje og stek kakene midt i ovnen i 15-17 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl i formen i 5 minutter, deretter tas kakene ut av formen og legges på rist.
6. Smelt smøret/kokosoljen. Bland sukker og kanel på en liten tallerken. Pensle litt smør/kokosolje enten kun på toppen eller begge sidene av kakene og dypp deretter i kanelsukkeret.
7. Donutene er best helt ferske når de fortsatt er lunkne. Nyt!
*Vi kjøpte vår donutform på @slikkepott.no
Kommentarer
Skriv en kommentar