Eltefrie boller med revet gulrot og solsikkekjerner

Eltefrie boller? Boller med revet gulrot?

Ja, det er både superenkelt og supergodt - bare prøv denne oppskriften! Glutenfri, så klart!

Du trenger:

  • 1 pose Søt Bakemiks
  • 150 gram kesam/ soyayoghurt
  • 2 dl melk/ plantebasert
  • 25 gram smør
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 finrevet gulrot 
  • 1 neve solsikkekjerner

Dette gjør du:

  1. Finn frem og mål opp alle ingredienser og bland disse godt i en bakebolle eller kjøkkenmaksin. NB! Alle ingrediensensene er kalde, det vil si du trenger ikke varme opp. 
  2. La deigen heve i min 8 timer på kjøkkenbenken, bakebollen dekket med plast.
  3. Strø litt ekstra glutenfritt mel på kjøkkenbenken og ta deigen ut av bakebollen ved hjelp av en bakespatel.
  4. Jobb deigen lett sammen til en pølse og del opp i passe biter - jeg fikk 9 stykker
  5. Form boller enten ved hjelp av hendene eller trill på kjøkkenbenken. Deige er såpass fast at det lar seg enkelt gjøre. 
  6. Legg bollene på stekebrett kledd med bakepapir og sett til heving min 30 min
  7. Sett ovnen på 215 C
  8. Rist solsikkekjernene lett i en varm, tørr stekepanne. 
  9. Pensle bollene med sammenpisket egg, eller vann om du ikke tåler egg og strø solsikkekjerner på toppen 
  10. Stekes midt i ovnen i ca 15-20 min. Følg med på tiden.
  11. Avkjøles lett for du nyter de beste glutenfrie bollene som plutselig fikk et snev av å være sunne over seg : )

God fornøyelse! :)

0
Feed

Skriv en kommentar