Eltefrie frokostbriks med tyttebær

Eltefrie frokostbriks som både metter og gleder!

Disse er en suvern vinner på et hvert frokostbord - håper du tester!

 

Du trenger:

 

Dette gjør du:

Bland bakemiks og tørrgjær i en bakebolle, tilsett kaldt vann og tyttebær og bland raskt sammen ved hjelp av en slikkepott eller sleiv. Deigen skal være klissete. Dekk bakebolllen med lokk eller plast og la heve på kjøkkenbenken over natten i ca 12 timer, eller minimum 8 timer. 

Dryss litt mel på kjøkkenbenken og hvelv deigen over. Bruk en slikkepott eller bakespatel til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør gjerne litt mer mel om du opplever deigen for klissete, men ikke overdriv. Deigen skal holde seg løs. 

Finn frem en liten langpanne og kle den med bakepapir. Hell deigen over og bruk hendene til å trykke deigen ut i formen. 

Dekk med plast og sett til heving i ca 45 min og mens ovnen varmes opp til 250 C. Når ovnen er varm deler du deigen lett opp i ønskede størrelser med bakespatelen eller en pizzaskjærer. 

Skru varmen ned til 225 C, sett inn langpannen og stek i ca 25 min. Følg med på steketiden. Når briksene har fått en gyllen, jevn farge er de ferdige. 

Avkjøles på bakerist før du bryter opp i briks og serverer. 

God fornøyelse!

 

Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken" Gyldendal 2021.

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha