Eltefrie gresskar rundstykker

Disse rundstykkene gir deg en perfekt løsning på å bruke opp gresskar etter halloween. Gresskar tilfører deilig farge og gir god holdbarhet til rundstykkene. Supergode med bare litt godt smør på eller som tilbehør til en suppe.

 

Oppskriften er tidligere delt i boka "Et glutenfritt kjøkken". Nå er tilbakemeldingen fra forlaget Gyldendal at den er utsolgt og vil ikke trykkes opp igjen. Den finnes fortsatt i enkelte bokhandlere, alternativt kan den kjøpes som e-bok.

 

Du trenger:

  • 1 pose Eltefritt brød miks fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 6 dl vann
  • 1 neve gresskarfrø

 

til gresskarpuré:

  • 1 gresskar
  • ca 2 dl vann

 

 

Dette gjør du:

Start med å lage gresskarpureen.

Ingen gresskar er like så her bruker du det du har bare det blir nok til ca 5 dl puré. Fjern alle frø og "slintrer" og del gresskaret opp i biter, uten skall. Legg disse i en ildfast form og hell på 1-2 dl vann. Dekk formen med aluminiumsfoile og stek i ovnen i ca 45 min. eller til gresskarkjøttet har blitt mykt. Avkjøl lett før du kjører de i en blender/ foodprosessor til en jevn og fin puré. La pureen avkjøles helt før du blander den inn i brøddeigen. 

Følg fremgangsmåten på baksiden av posen til Eltefritt brød. I tillegg tilsetter du en neve gresskarfrø og ca 5 dl gresskarpuré.

Bland godt sammen i en bakebolle ved hjelp av en slikkepott. 

La deigen stå natten over. Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og hell deigen over på kjøkkenbenken og arbeid den lett sammen før du deler opp i ca 15 like deler. Trill sammen og form til rundstykker.

Om du ønsker større rundstykker deler du bare opp i et mindre antall. 

Dekk en liten langpanne med bakepapir og legg rundstykkene på. La heve i min 45 min. 

Sett stekeovnen på 200 °C. Når ovnen er varmet opp pensler du rundstykkene med litt vann og strør på litt gresskarkjerner. Lag gjerne et par riss med skarp kniv før du steker i 20-25 min. Følg med på tiden. 

Avkjøles på rist.  

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha