08/02/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eltefrie gulrotrundstykker
Disse saftige, eltefrie rundstykkene med gulrot krever minimal innsats og smaker fantastisk! Sett deigen kvelden før, og start dagen med rykende ferske rundstykker - ren lykke!
Du trenger (14 rundstykker):
- 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 ts tørrgjær
- 120 g finrevne gulrøtter (2-3 gulrøtter)
- 30 g olivenolje
- 15 g honning (kan sløyfes)
- 500 g kaldt vann
Dette gjør du:
1. Bland sammen posen Eltefritt Brød og 1 ts tørrgjær i en bakebolle.
2. Tilsett raspet gulrot, olivenolje, honning og kaldt vann. Bland raskt sammen ved hjelp av en sleiv. Deigen skal være klissete.
3. Dekk til bakebollen og la stå og heve i 10-12 timer.
4. Dryss litt mel på kjøkkenbenken, og hell deigen over. Bruk en slikkepott til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Del deigen i 14 like deler (ca. 100 g) og trill til rundstykker.
5. Kle et stekebrett med bakepapir og legg rundstykkene på. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og etterhev i ca. 1 time.
6. Forvarm ovnen til 230C. Sett en ildfast form (ikke glass) nederst i ovnen. Alternativt kan du bruke dampovn, og skru på full damp.
7. Når ovnen er varm og rundstykkene har hevet ferdig, heller du kokende vann i den ildfaste formen nederst i ovnen. Stek rundstykkene i 10 minutter. Fjern formen med kokende vann (eller skru av dampen) og stek rundstykkene i 20 minutter til.
8. Avkjøl rundstykkene lett før du serverer med godt pålegg, og tilbehør som her med nyrørte jordbær
Syltetøy:
- 300 g friske eller frosne jordbær/bringebær
- 2 ss chiafrø
- 1-2 ss lønnesirup (kan sløyfes)
Kok opp bærene og småkok i 5-10 minutter. Mos de lett og tilsett chiafrø. Smak til med lønnesirup. Avkjøl helt før du har syltetøyet over på glass. Syltetøyet tykner når det blir kaldt.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar