eltefrie lussekatter

Eltefrie glutenfrie lussekatter

Sett deigen i kveld og bak nydelige, glutenfrie lussekatter i morgen tidlig?


Dette trenger du:

  • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
  • 2 dl melk
  • 140 gram kesam (eller soyayoghurt om du trenger melkefritt)
  • 20 gram smør
  • 1 ts kardemomme
  • 1 egg (kan unnlates om eggallergi)
  • 500 mg safran (kan erstattes med gurkemeie men det blir ikke helt det samme ; ))
  • 1 egg til pensling 
  • Rosiner til pynting

Dette gjør du:

  1. Bland melk, kesam og smør sammen i en kjele og varm opp til fingerlunken temperatur. Løs opp fersk gjær i væsken.
  2. Bland væsken med de tørre ingrediensene og tilsett ett egg. 
  3. Bland godt i kjøkkenmaskin og la deigen heve i bakebollen, på kjøkkenbenken over natten.
  4. Bruk en bakespatel til å ta deigen ut av bakebollen og form den lett sammen på kjøkkenbenken.  
  5. Ha litt ekstra mel tilgjengelig om du opplever deigen klissete.
  6. Trill ut og form deigen til ønskede lussekatter. 
  7. Pynt med rosiner, kle et stekebrett med bakepapir og la heve min 30 min.
  8. Sett ovnen på 220 grader
  9. Pensle med sammenpisket egg og stek i 12-15 min. 
  10. Følg med på tiden og ta ut lussekattene når de har fått en fin og jevn farge
  11. Avkjøles på rist

God fornøyelse og ha en fin luciafeiring!

0 0
Feed