eltefritt brød

Eltefritt brød

Eltefritt brød har blitt vår families store favoritt - du blander miksen enkelt sammen på kvelden og så har du et deilig, mettende og godt brød til frokost. Og best av alt er at dette brødet holder seg godt. I tillegg har det en sprø, god skorpe som gjør det hele komplett. 


Du trenger:

  • 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 6 dl kaldt vann
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 jerngryte (str 21 cm bredde)

Dette gjør du:

  1. Mål opp vann og hell dette i en bakebolle
  2. Tilsett brødmiksen og tørrgjær
  3. Blandes godt sammen med en slikkepott
  4. Sett til heving, dekket med plastklede, på kjøkkenbenken. 12 timer heving er fint.
  5. Strø litt ekstra mel på kjøkkenbenken og hell deigen over
  6. Blandes/ brettes/ eltes lett sammen 
  7. La heve nye 45 min (snu bakebollen på hode og sett over deigen på kjøkkenbenken)
  8. Sett ovnen på 250 grader med og varm opp ovnen med jerngryta pluss lokk i
  9. Når ovnen er varm tar du ut gryta - pass på for den er varm. 
  10. Strø litt ekstra mel i bunn av kjelen og legg deigen oppi
  11. Lag noen kutt i overflaten, legg på lokket igjen og sett inn i ovnen
  12. Stek i 45 min på 250 grader
  13. Reduser til 225 grader, ta av lokket og stek videre i 15-20 min
  14. Avkjøles på rist før su skjærer i det
  15. Oppbevares i kjøkkenhåndkle for å bevare den sprø skorpen, alternativt skjærer du opp i skiver og fryser ned slik at du kan ta opp etter behov.

God fornøyelse! <3

0 0
Feed