02/01/2020 av Det Glutenfrie Verksted 2 Kommentarer
Eltefritt brød
Eltefritt brød har blitt vår families store favoritt - du blander miksen enkelt sammen på kvelden og så har du et deilig, mettende og godt brød til frokost. Og best av alt er at dette brødet holder seg godt. I tillegg har det en sprø, god skorpe som gjør det hele komplett.
Du trenger:
- 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 6 dl kaldt vann
- 1/2 ts tørrgjær
- 1 jerngryte (str 21 cm bredde)
Dette gjør du:
- Mål opp vann og hell dette i en bakebolle
- Tilsett brødmiksen og tørrgjær
- Blandes godt sammen med en slikkepott
- Sett til heving, dekket med plastklede, på kjøkkenbenken. 12 timer heving er fint.
- Strø litt ekstra mel på kjøkkenbenken og hell deigen over
- Blandes/ brettes/ eltes lett sammen
- La heve nye 45 min (snu bakebollen på hode og sett over deigen på kjøkkenbenken)
- Sett ovnen på 250 grader med og varm opp ovnen med jerngryta pluss lokk i
- Når ovnen er varm tar du ut gryta - pass på for den er varm.
- Strø litt ekstra mel i bunn av kjelen og legg deigen oppi
- Lag noen kutt i overflaten, legg på lokket igjen og sett inn i ovnen
- Stek i 45 min på 250 grader
- Reduser til 225 grader, ta av lokket og stek videre i 15-20 min
- Avkjøles på rist før su skjærer i det
- Oppbevares i kjøkkenhåndkle for å bevare den sprø skorpen, alternativt skjærer du opp i skiver og fryser ned slik at du kan ta opp etter behov.
God fornøyelse! <3
Kommentarer
14/03/2021 av Silje
Hei! Kan ein lage denne miksen uten jerngryte? :)
14/03/2021 av Monica
Hei Silje, og ja det kan du! : ) det ligger flere oppskrifter og tips under mine oppskrifter/brød. DU kan steke det i vanlig brødform - stekes på 220 C, nederste rille ca 45 mi Rundstykker - stekes på 225 grader midt i ovnen i ca 15-20 min avhengig av størrelsen på rundstykkene Baguetter - 220 grader, midt i ovnen i ca 15 min Lykke til og god fornøyelse! :) /Monica
Skriv en kommentar