Eltefritt brød med hasselnøtter

Det beste med dette brødet er at det krever minimalt med innsats - du blander sammen deigen kun med vann og litt gjær og lar det heve på kjøkkenbenken over natten. 

Klar til å steks ut og serveres neste morgen til en sen frokost eller laaang lunsj. 

Brødet er både holdbart og mettende i tillegg til å by på nyttige ingredienser som gjør det ganske så mye sunnere enn andre glutefrie brød. 

Velbekomme : ) 

 

Du trenger:

  • 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 6 dl vann
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 god neve hasselnøtter

 

Dette gjør du:

Følg fremgangsmåten på bakemiksen og tilsett i tillegg en del hakkede hasselnøtter. Spar noen til pynt. La heve min 8 timer.

Ha deigen over på et bakepapir og elt lett sammen. Sett bakebollen på hode over deigen og la heve mens ovnen varmes opp til 245 C med jerngryta i.

Løft bakepapir med deig opp i gryta, la et riss med en skarp kniv og dryss resten av hasselnøttene over (trykk de gjerne litt ned i deigen), og stek i 45 min. Ta av lokket, senk temperaturen til 220 C og stek i 20 min. 

Avkjøles på rist. 

 

Nytes med ditt favorittpålegg! 

 

Eltefritt brød miks finner du i butikker som Coop Obs, Mega og Extra, Kolibri Kolonial i tillegg til nettbutikken til allergikost og vår egen nettbutikk.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha