26/12/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eltefritt brød med hasselnøtter
Det beste med dette brødet er at det krever minimalt med innsats - du blander sammen deigen kun med vann og litt gjær og lar det heve på kjøkkenbenken over natten.
Klar til å steks ut og serveres neste morgen til en sen frokost eller laaang lunsj.
Brødet er både holdbart og mettende i tillegg til å by på nyttige ingredienser som gjør det ganske så mye sunnere enn andre glutefrie brød.
Velbekomme : )
Du trenger:
- 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 6 dl vann
- 1/2 ts tørrgjær
- 1 god neve hasselnøtter
Dette gjør du:
Følg fremgangsmåten på bakemiksen og tilsett i tillegg en del hakkede hasselnøtter. Spar noen til pynt. La heve min 8 timer.
Ha deigen over på et bakepapir og elt lett sammen. Sett bakebollen på hode over deigen og la heve mens ovnen varmes opp til 245 C med jerngryta i.
Løft bakepapir med deig opp i gryta, la et riss med en skarp kniv og dryss resten av hasselnøttene over (trykk de gjerne litt ned i deigen), og stek i 45 min. Ta av lokket, senk temperaturen til 220 C og stek i 20 min.
Avkjøles på rist.
Nytes med ditt favorittpålegg!
Eltefritt brød miks finner du i butikker som Coop Obs, Mega og Extra, Kolibri Kolonial i tillegg til nettbutikken til allergikost og vår egen nettbutikk.
Kommentarer
Skriv en kommentar