23/01/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eltefritt brød med revet gulrot og valnøtter
Sett deigen i kveld og nyt et nybakt brød til frokost eller sen lunsj i morgen. Selv småtasser liker dette brødet og revet gulrot gjør at det holder seg ekstra saftig og holdbart over flere dager!
Du trenger:
- 1 pose Eltefri Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 6 dl vann
- ½ ts tørrgjær
- 1 stk finraspet gulrot
- 100 gram valnøtter
Dette gjør du:
- Bland vann, bakemiks, revet gulrot, valnøtter og gjær med vann i en bakebolle. Du trenger ingen kjøkkenmaskin til dette – det holder å røre sammen med en slikkepott.
- Dekke bakebollen med plast og la deigen stå på kjøkkenbenken over natten, minimum 8 timer
- Sett stekeovnen på 250 grader, sett inn gryta og la ovnen varmes opp sammen med gryta.
- Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig og strø litt på kjøkkenbenken før du heller ut deigen av bakebollen. Bruk en bakespatel til å brette deigen lett. Er deigen veldig klissete tilsetter du litt mer mel.
- Samle deigen og la den stå til heving under bakebollen mens ovnen varmes opp.
- Ta gryta ut av ovnen (pass på da denne er varm), strø litt mel i bunnen før du legger deigen i. Sett på lokk og stek på 250 grader i 45 min før du reduserer temperaturen til 225 grader, tar av lokket og steker videre i 15-20 min.
Avkjøles på rist før du nyter med ditt favorittpålegg : )
Kommentarer
Skriv en kommentar