glutenfritt eltefritt brød med røbeter og valnøtter

Eltefritt brød med rødbeter og valnøtter

Nok et vellykket, glutenfritt brød hvor det hele tar utgangspunkt i miksen Eltefritt Brød. Miksen er en klar favoritt om dagen, den er enkel å blande sammen, nyttig og sunn da miksen også kvalifiserer til nøkkelhullmerket og så er den et perfekt utgangspunkt for små justeringer og tilpasninger - som idag endte i dette saftige, gode brødet med smak og farge fra rødbeter. 

Inspirasjon til dette brødet fikk jeg i boka Eltefri Bakst av Ina Johnsen - den kom ut like før jul og har massevis av tips og triks til eltefri bakst. To av oppskriftene er faktisk glutenfrie!! Og de andre kan fint "oversettes" til glutenfri bakst med små justeringer. 

Så tilbake til dagens bakst! 

Du trenger:

  • 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 500 gram ferdig kokte rødbeter (disse kjøper du ferdig kokt eller koker enkelt selv)
  • 100 gram valnøtter
  • 2 ss honning
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 3,5 - 4 dl vann
  • litt ekstra mel (bruk det du har tilgjengelig ellers anbefaler jeg Bokhvetemel)

Dette gjør du:

  1. Kok rødbetene myke. Om du kjøper ferdig kokte slipper du det.
  2. Del rødbetene opp i mindre biter og mos disse til en jevn mos ved hjelp av en stavmikser.
  3. Tilsett honning og bland inn i mosen
  4. Hell mosen over i en bakebolle og tilsett valnøtter, bakemiks, tørrgjær, salt og vann. Start med 3,5 dl vann og øk mengden opp til 4 dl om du tenker det er nødvendig. Bruk en slikkepott til å blande deigen. Husk at deigen skal være klissete, og ikke for fast
  5. Dekk bakebollen med Bees Wrap eller folie og sett til heving på kjøkkenbenken i 8-12 timer. Det går fint om den blir stående lenger enn 12 timer også ;).
  6. Strø litt mel på kjøkkenbenken og hell deigen over. Bruk en bakespatel eller slikkepott så du får med deg all deigen.
  7. Brett deigen lett sammen og tilfør mer mel om du synes den er for løs/ klissete.
  8. La deigen heve på kjøkkenbenken, under bakebollen i minimum 45 min.
  9. Sett jerngryta med lokk inn i ovnen og sett denne på 250 grader.
  10. Ta ut jerngryta, strø litt ekstra mel i bunn, legg deigen i, lag et par riss og sett på lokket.
  11. Stekes i 45 min på 250 grader, ta av lokket og skru ned temperaturen til 220 grader og stek videre i ca 25 min
  12. Avkjøles lett på rist.

Tips!

Dette brødet er så saftig og godt at det eneste du trenger er litt smør ;) men har du noen andre tips til pålegg så legg gjerne igjen en kommentar!


God fornøyelse! :)

0
Feed

Kommentarer

02/10/2021 av Anelise Andersen

Jeg har købt fra dig en pose eltefritt brød, men jeg har ingen jerngryde. Kan jeg bage brødet alligevel i en stor brødform eller som boller?.... vh anelise

Skriv en kommentar

hCaptcha