25/06/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eltefritt brytebrød
Noe så enkelt og så godt! Sett deigen i kveld, eller i morgen tidlig og bak det herligste brytebrødet til dagens middag, kvelds, frokost, sen lunsj eller ta med på dagens piknik.
Du trenger:
- 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted, kan kjøpes her
- 150 gram kesam/ soyayoghurt
- 20 gram olivenolje, alternativt flytende margarin
- 3,5 dl kaldt vann
- 1 ts tørrgjær
- sesamfrø
Dette gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Du må gjerne bruke en kjøkkenmaskin for å få deigen jevn, men ikke en forutsetning. Ingen av de våte ingrediensene behøves varmes opp.
- Dekk bakebollen med plast og sett til heving på kjøkkenbenken i min 8 timer
- Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og ha deigen ut av bakebollen
- Jobb deigen lett sammen og synes du den er klissete tilsetter du kun litt ekstra mel.
- Form deigen til en tykk pølse og del opp i like deler - jeg fikk 10 emner
- Kle en kakeform med bakepapir og fordel emnene utover - jeg starter alltid i midten og jobber med utover. La det være litt rom mellom hver så de får muligheten til å heve.
- Sett ovnen på 210 C og la deigen heve mens ovnen varmes opp.
- Pensel med sammenpisket egg og strø på sesamfrø
- Stekes i 15-20 min - følg med på tiden
- Avkjøles lett på bakerist
God fornøyelse! : )
Kommentarer
Skriv en kommentar