Eltefritt brytebrød

Eltefritt brytebrød

Noe så enkelt og så godt! Sett deigen i kveld, eller i morgen tidlig og bak det herligste brytebrødet til dagens middag, kvelds, frokost, sen lunsj eller ta med på dagens piknik. 

Du trenger:

1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted, kan kjøpes her

150 gram kesam/ soyayoghurt

20 gram olivenolje, alternativt flytende margarin

3,5 dl kaldt vann

1 ts tørrgjær

sesamfrø

 

Dette gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Du må gjerne bruke en kjøkkenmaskin for å få deigen jevn, men ikke en forutsetning. Ingen av de våte ingrediensene behøves varmes opp.  
  2. Dekk bakebollen med plast og sett til heving på kjøkkenbenken i min 8 timer
  3. Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og ha deigen ut av bakebollen
  4. Jobb deigen lett sammen og synes du den er klissete tilsetter du kun litt ekstra mel. 
  5. Form deigen til en tykk pølse og del opp i like deler - jeg fikk 10 emner
  6. Kle en kakeform med bakepapir og fordel emnene utover - jeg starter alltid i midten og jobber med utover. La det være litt rom mellom hver så de får muligheten til å heve. 
  7. Sett ovnen på 210 C og la deigen heve mens ovnen varmes opp. 
  8. Pensel med sammenpisket egg og strø på sesamfrø 
  9. Stekes i 15-20 min - følg med på tiden
  10. Avkjøles lett på bakerist

God fornøyelse! : )

0
Feed

Skriv en kommentar