Eltefritt fint brød

Eltefritt fint brød

Jeg er hekta på eltefritt om dagen og nå som sommer'n er her, dagene er litt latere og frokostene litt senere og lengre, er dette den ultimate løsningen til en mettende og god start på dagen.

Jeg har også her eksperimentert med Focaccia miksen som utgangspunkt. Den har så mange gode ingredienser som jeg tenker gjør at denne varianten også ble så bra, men forsøk gjerne med en annen løsning om det er det du har tilgjengelig. Det viktigste er blandeforholdet og etterhvert konsistensen. Jeg blander inn flere av mine økologiske "rent mel i posen" varianter for å tilføre mer fiber og litt bedre næringsinnhold. 

Dette trenger du:

  • 1 pose (430 gram) Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 100 gram Bohvetemel fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 100 gram Rismel fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 50 gram Quinoamel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 50 gram Bokhveteflak fra Det Glutenfrie Verksted
  • 50 gram Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 7 dl kaldt vann
  • (Ekstra mel til utbaking)
  • 1 jerngryte med lokk, ca 3,6 liter

Dette gjør du:

  • Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett kaldt vann og bland sammen ved hjelp av en slikkepott. Deigenskal være klissete. Føles den for kompakt tilsetter du litt mer vann. 
  • Dekk bollen med plastfolie.
  • La stå/ heve på kjøkkenbenken i ca 12 timer.
  • Ta deigen ut av bakebollen og brett den enkelt sammen på kjøkkenbenken. Dryss litt ekstra mel på benken før du legger deigen på for å unngå at den henger fast. 
  • Legg deigen til ny heving ca 45 min og det gjør du enklest ved å legge bakebollen på hode over deigen, på kjøkkenbenken.
  • Sett ovnen på 250 grader og sett inn jerngryta uten brøddeig, nest nederste trinn.
  • Når ovnen er varm tar du gryta ut av ovnen, drysser litt mel i bunn og legger deigen oppi.
  • Skjær et par riss i deigen.
  • Sett på lokket og stek i 45 min.
  • Senk varmen til 225 grader, ta av lokket og stek videre i ca 20 min.
  • Steketiden varierer fra ovn til ovn, men brødet er ferdig når det har fått en gylden farge og gir fra seg en hul lyd om du banker på det under.
  • Oppbevarer brødet i et rent kjøkkenhåndkle for å bevare den sprø skorpen.

Riktig god fornøyelse!

0 0
Feed