Eltefritt grytebrød med valnøtter og tranebær

Dette eltefrie grytebrødet med valnøtter og tranebær er fantastisk godt! Det er enkelt å lage, saftig og næringsrikt. Du rører deigen raskt sammen kvelden før, og kan starte dagen med rykende ferskt brød. Hva er vel bedre enn det?

Perfekt å forberede nå som det snart er jul!

 

Du trenger:

  • 1 pose Eltefritt Brød fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 1 ts tørrgjær
  • 120 g valnøtter eller pekannøtter, grovhakket 
  • 140 g tørkede tranebær eller rosiner
  • 2 ss honning (kan sløyfes)
  • 6 dl kaldt vann


Slik gjør du:

1. Bland sammen posen Eltefritt Brød, tørrgjær, valnøtter/pekannøtter og tranebær/rosiner i en bakebolle. 

2. Rør honning ut i vannet og hell opp i det tørre. Bland raskt sammen ved hjelp av en sleiv. Deigen skal være klissete. 

3. Dekk til bakebollen og la stå og heve på kjøkkenbenken i 10-12 timer. 

4. Elt deigen godt sammen i bollen. Hell det deretter over på et stykke bakepapir. Dryss litt mel over deigen og bruk en slikkepott eller deigskrape til å forme deigen som et brød. Prøv å få litt høyde på den, da den vil flyte litt utover under heving og steking. 

5. Sett bakebollen over deigen og etterhev i ca. 1 time. 

6. Mens deigen hever, forvarmer du ovnen til 250°C. Plasser en støpejernsgryte i ovnen som du varmer opp samtidig. 

7. Ta støpejernsgryten ut av ovnen og legg deigen opp i ved hjelp av bakepapiret. Snitt et enkelt kryss på toppen av deigen, og sett på lokket. Sett gryten tilbake i ovnen og stek i 25 minutter med lokket på. 

8. Fjern lokket, skru temperaturen ned til 230°C og stek videre i 35-40 minutter. Hvis brødet blir for mørkt legger du over et stykke aluminiumsfolie. 

9. Avkjøl brødet på rist. Nyt! 

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha