Eltefritt gulrotbrød med pisket smør

Sist uke hadde jeg et veldig hyggelig møte med en navnsøster ; ) Monica som er interiørfotograf og driver i tillegg bloggen novelfood. Jeg møtte henne første gang på instagram og ble så fasinert av bildene hennes at jeg inviterte henne til Det Glutenfrie Verksted på lunsj. 

Vi drodlet litt rundt hva jeg skulle forberede til vårt møte og da Monica refererte til sine venner som alltid savnet et skikkelig godt brød, ja da var det ganske enkelt for meg å vite hva jeg skulle servere.

Det ble en utrolig hyggelig lunsj og det ble også noen veldig fine bilder jeg får lov til å dele her sammen med oppskriftene på Eltefritt tyttebærbrød og Eltefritt gulrotbrød.

 

Du trenger kun:

  • 1 pose Eltefri Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 6 dl vann
  • ½ ts tørrgjær
  • 2 store gulrøtter finraspet

Dette gjør du:

  1. Bland bakemiks med vann og gjær i en bakebolle. Du trenger ingen kjøkkenmaskin til dette – det holder å røre sammen med en slikkepott.
  2. La deigen stå på kjøkkenbenken over natten, minimum 8 timer
  3. Sett stekeovnen på 250 grader. Sett inn jerngryta samtidig som du skrur på ovnen slik at gryta varmes opp sammen med ovnen.
  4. Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig og strø litt på kjøkkenbenken før du heller ut deigen av bakebollen.
  5. Bruk en bakespatel til å brette deigen lett. Er deigen veldig klissete tilsetter du litt mer mel.
  6. Samle deigen og la den stå til heving under bakebollen mens ovnen varmes opp.
  7. Ta jerngryta ut av ovnen (pass på da denne er varm), strø litt mel i bunnen før du legger deigen i. Sett på lokk og stek på 250 grader i 45 min før du reduserer temperaturen til 225 grader, tar av lokket og steker videre i 15-20 min.

Avkjøles på rist før du skjærer i det.

 

Om du vil serveremed pisket smør til som her så får du også oppskrfiten på det:

Pisket smør

  • 125 gram romtemperert smør
  • Salt & pepper

Kjør smøret hvitt og luftig ved hjelp av kjøkkenmaskin, tilsett så salt og pepper. Smak deg frem. 

Om du vil ha en vri så kan du også tilsette hakkede urter. Supergodt på nybakt brød og nesten som å være på restaurant ;)

 

 

 

0 0
Feed

Skriv en kommentar