eltefritt muslibrød

Eltefritt müslibrød

Et saftig, holdbart og utrolig godt brød. Rydd litt i kjøkkenskuffen og bruk det du har av frø og kjerner og tørket frukt. Her får du min blanding : ) 

Du trenger:

  • 1 pose Eltefri Brød miks
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 6 dl vann
  • 1 neve hakkede valnøtter
  • 1/2 neve hakkede pistasjnøtter
  • 10 stk tørket aprikos skåret i store biter
  • 6 stk tørket fiken skåret i biter

 

Dette gjør du:

  1. Finn frem en bakebolle og mål opp 6 dl kaldt vann.
  2. Tilsett så brød miksen og det du har av tilsetninger. 
  3. Bland godt sammen ved hjelp av en slikkepott og sørg for at alt samler seg. 
  4. Dekk bakebollen med plast og sett til heving over natten eller mens du er på jobb, min 8 timer
  5. Sett stekeovnen på 250 grader og la ovnen varmes opp med jerngryta i. 
  6. Ha litt mel på kjøkkenbenken og ha deigen ut av bakebollen - elt den lett sammen og la den stå til heving under bakebollen til ovnen er varm.
  7. Ha litt ekstra mel i bunn av kjelen, ha deigen i, lag et kryss på toppen og sett på lokket.
  8. Stek på 250 grader i 45 min, skru ned temperaturen til 220 grader, ta av lokket og stek videre i ca 20 min.

Avkjøles på rist. 

Nytes med litt godt smør eller ditt favorittpålegg. 

TIPS! dette brødet kan du fint oppbevare i en brødpose på kjøkkenbenken. Alternativt deler du opp i skiver og frysner ned slik at du kan ta opp fortløpende når behovet og lysten på et godt brød melder seg. 

 

0
Feed

Skriv en kommentar