Eltefritt surdeigsbrød med valnøtter

Dette eltefrie superbrødet med surdeig og valnøtter er super på mange måter!

Ikke bare er det super næringsrikt og supersaftig, det er også superenkelt å lage! Du kan bruke surdeigsstarter rett fra kjøleskapet, enklere blir det ikke!

Det er likevel viktig at starteren din har fått mat minst én gang i løpet av de siste 7 dagene før du bruker den, slik at det fortsatt er relativt god aktivitet i den. 

Du kan lese mer om Monicas Superbrød her 

 

Du trenger:

  • 65 g aktiv surdeigsstarter
  • 475 g lunkent vann (ca. 37°C)
  • 10 g (1 ss) honning (kan sløyfes)
  • 1 pose Monicas Superbrød
  • 115 g valnøtter

Dette gjør du:

1. Ha vann, honning og surdeigsstarter i en bakebolle og bland godt. 

2. Tilsett Superbrød miksen og valnøttene og bland godt i 3-5 minutter. Deigen vil være klissete, det skal være slik.

3. Kle et skjærebrett eller lite stekebrett med bakepapir og hvelv deigen ut på. Bruk en slikkepott eller fuktede hender til å forme deigen som et brød. Dekk til deigen ved å sette en bakebolle eller lignende over den, slik at deigen ikke tørker ut. 

4. La deigen heve på kjøkkenbenken i 10-12 timer. 

5. Plasser en støpejernsgryte på en rist midt i ovnen og forvarm ovnen på 230°C i minst 30 minutter. 

6. Dryss litt mel over den ferdighevede deigen og lag mønster som ønsket. Ved å lage kutt i deigen kontrollerer du hvor brødet sprekker. 

7. Legg deigen forsiktig i støpejernsgryta ved hjelp av bakepapiret. Legg lokket på og sett gryta tilbake i ovnen i 25 minutter. Fjern lokket etter 25 minutter, skru ned ovnen til 220°C og stek videre i 40 minutter. 

8. La brødet bli helt avkjølt før du skjærer i det. Nytes med godt pålegg. 

 

Tips!

Oppbevaring: Brødet holder seg i 3-4 dager i romtemperatur pakket inn i et rent kjøkkenhåndkle. Etter det bør det skjæres i skiver og fryses.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha