Sjokoladekake med fiken og olivenolje

Her får du en enkel oppskrift på en drøm av en sjokoladekake - laget med mørk sjokolade, olivenolje og fikensyltetøy! Perfekt kombinasjon og ganske så enkel og lykkes med.

Vi har tidligere delt oppskrift på Horn med fikenfyll og har her benyttet samme fikensyltetøy som vi delte med dere i den oppskriften. 

 

Du trenger:

  • 150 gram mørk sjokolade, vi brukte Freia 70% kokesjokolade
  • 2 egg
  • 0,75 dl rårørsukker
  • 1 dl olivenolje, vi brukte Kolonialhagens økologiske
  • 1 dl Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 klype havsalt
  • 4 ss fikensyltetøy*

 

  • Nypisket krem til
  • Fiken til pynt

 

* Oppskrift på fikensyltetøy finner du her

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 175 C

Smør en kakeform ca 20 cm med olivenolje. Smelt så sjokoladen over vannbad, bland egg og sukker lett sammen i en bakebolle. Bland inn olivenolje, bokhvetemel og havsalt. Tilslutt blander du inn den smeltede sjokoladen og fikensyltetøyet. 

Hell røra i kakeformen og stek, midt i ovnen i ca 20-25 min. Følg med på tiden så kaken ikke stekes for lenge, da blir den tørr. Ta den ut mens den fortsatt er litt myk og la den avkjøles lett på rist. 

Serveres med litt nypisket krem.

God fornøyelse! 

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha