Eplekake glutenfri så klart

Eplekake

Høst i luften, epler på trærne og lyst på noe godt? Da kan vi friste med denne nydelige eplekaken!

Du trenger:

  • 3 dl Søt Bakemiks
  • 2 dl sukker (kan reduseres)
  • 2 egg
  • 100 gram romtemperert smør
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl kulturmelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Kanle og perlesukker
  • 4-6 epler (kommer an på størrelsen)

 

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Pisk egg og sukker lufig, ha i vaniljeekstrakt
  3. Bland inn bakemiks og bakepulver og sil det inn i røra og bland godt. 
  4. Bland tislutt inn romtemperert smør og melk
  5. Skjær tynne båter av eplene og dander sli du ønsker, her er det laget en rosekake hvor du starter i midten og jobber det utover, rundt og rundt. 
  6. Bland så kanel og perlesukker og strø over kaken
  7. Stek på nederste rille i ca 45-50 min.
  8. Avkjøles lett på rist og nytes lun

God fornøyelse!

Tips!

Dersom du bruker større eplebiter anbefales det å skrelle eplene først. 

0
Feed

Skriv en kommentar