03/09/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eplekake
Høst i luften, epler på trærne og lyst på noe godt? Da kan vi friste med denne nydelige eplekaken!
Du trenger:
- 3 dl Søt Bakemiks
- 2 dl sukker (kan reduseres)
- 2 egg
- 100 gram romtemperert smør
- 1 ts bakepulver
- 2 dl kulturmelk
- 1 ts vaniljeekstrakt
- Kanel og perlesukker
- 4-6 epler (kommer an på størrelsen)
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Pisk egg og sukker luftig, ha i vaniljeekstrakt
- Bland inn bakemiks og bakepulver, sil det inn i røra og bland godt
- Bland tilslutt inn romtemperert smør og melk
- Skjær tynne båter av eplene og dander slik du ønsker, her er det laget en rosekake hvor du starter i midten og jobber det utover, rundt og rundt.
- Bland så kanel og perlesukker og strø over kaken
- Stek på nederste rille i ca 45-50 min.
- Avkjøles lett på rist og nytes lun
God fornøyelse!
Tips!
Dersom du bruker større eplebiter anbefales det å skrelle eplene først.
Kommentarer
Skriv en kommentar