20/09/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eplekake + Fullkorn = Smart
Husker du; en miks mange muligheter? Det er gjennomgående for de fleste av våre produkter. Og nå som vi har lansert Monicas Superbrød så er den intet unntak.
Vi har nemlig laget eplekake! Eplekake fylt med høstens norske epler, litt kanel og fullkorn. Overraskende saftig og god og nesten så sunn at du kan nyte den til både frokost og kvelds. Utgangspunktet for oppskriften er mormor's gamle eplekake oppskrift.
Du trenger:
- 100 gram Monicas Superbrød
- 125 gram Havremel fullkorn
- 75 gram sukker
- 175 gram mykt smør
- ca 5 små epler
- 3 egg
- 3 ss melk
- 1,5 ts bakepulver
- 1,5 ss kanel
- 1 ss rårørsukker
Dette gjør du:
Sett ovnen på 180 C
Bland smør og sukker og kjør det hvitt i kjøkkenmaskinen. Ha i ett og ett egg og bland godt mellom her gang. Tilsett så melet og bakepulver og rør lett sammen.
Skrell eplene og del i smale båter. Ha bitene i en liten pose og dryss over kanel og sukker. Knyt posen sammen og rist blandingen lett sammen slik at eplebitene dekkes av kanel.
Kle en kakeform, 24 cm, med bakepapir, hell halvparten av røra i formen.
Fordel halvparten av eplebåtene i deigen og hell så resten av røra over.
Stikk så resterende eplebåter på toppen av kaken
Stekes i ca 50 min til kaken har satt seg.
Ta kaken ut av kakeformen og avkjøl lett på rist. Nytes som den er eller med litt pisket krem, vaniljekesam eller is.
Tips! Denne er så smart at den kan nytes både til frokost og kvelds. Perfekt å ha med i nistepakken. Og, den kan bakes opptil flere ganger nå som de norske eplene er på sitt beste :)
Kommentarer
Skriv en kommentar