Eplekake i langpanne

Dagens tips! Bak denne deilige eplekaken og inviter venner over på noe skikkelig digg!

Eller bak og ta med deg på besøk, dugnad, på hytta eller på tur. Kaken bakes i en liten langpanne og er perfekt som "ha med kake".

Du trenger:

  • 175 gram økologisk rismel fullkorn
  • 125 gram økologisk bokhvetemel fullkorn
  • 50 gram økologisk hirseflak
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts nellik
  • 1/4 ts revet muskatnøtt
  • 2 dl sukker
  • 3 dl rapsolje 
  • 4 egg
  • 5 dl revet eple
  • Liten langpanne

Mascarponekrem:

  • 150 gram mascarponeost
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 dl melis

Dette gjør du:

Sett ovnen på 180 C.

  1. Mål opp alle de tørre ingrediensene og ha disse i en bakebolle.
  2. Pisk sammen sukker og rapsolje, tilsett deretter ett og ett egg og rør sammen
  3. Bland inn de revne eplene i eggeblandingen, tilsett så melblandingen og bland alt lett sammen. 
  4. Kle en liten langpanne med bakepapir og hell røren over i denne, bruk en slikkepott så du får med deg alt. 
  5. Stekes midt i ovnen i 20-25 min.
  6. Avkjøles på rist mens du lager kremosten. 
  7. Smør kremosten på - dryss gjerne litt tørkede ringblomster på og nyt :)

 

0
Feed

Skriv en kommentar