Eplekake med bjørnebær og hasselnøtter

Jeg er helt ute av telling hvor mange eplekaker jeg har bakt og hvor mange alternativer til den optimale glutenfrie versjonen.

Denne innfrir på 10 av 10 så den må du faktisk bare bake!

 

Du trenger:

  • 200 gram romtemperet smør
  • 125 gram sukker
  • 2 egg
  • 200 gram Fin Bakst fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 1 ss bakepulver
  • 2-3 epler
  • 125 gram bjørnebær

 

Krønsji topping:

  • 75 gram Musli med Chia, alt. glutenfri havregryn
  • 75 gram smør
  • 2 ts vaniljesukker
  • 50 gram hakkede hasselnøtter (kan utelates)

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 190 °C. Finn frem en kakeform på 24 cm og legg bakepapir i bunn.   

Pisk smør og sukker lyst og luftig og tilsett ett og ett egg og piske dette godt sammen. Sikt det tørre og bland deigen godt sammen. 

Ha deigen over i formen og legg eplebiter skåret opp i skiver rundt i formen. Start innerst og jobb deg utover i sirkel til deigen er godt dekket med eplebiter. Så fordeler du bjørnebærene. 

Lag toppingen ved å blande Musli med Chia og vaniljesukker sammen med smøret til det blir en smuldredeig og fordel denne utover kaken. Til slutt fordeler du  hasselnøttene på toppen av kaken.

Stekes i ca 1 time - følg med på tiden og bruk gjerne en kakepinne for å sjekke at kaken er stekt. 

La den avkjøles i formen på bakerist, ta den så ut av formen, server og nyt! 

 

 

Denne ble jeg inspirert av bloggen til Det Søte Liv, men tilpasset glutenfritt og med mindre sukker. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha