Eplemuffins

Flere som elsker glutenfri eplemuffins fra Baker Brun og da en av dere tipset om å denne oppskriften måtte vi selvsagt prøve den ut - med noen små justeringer. Dette ble nydelige Eplemuffins ala Baker Brun!   

 

Du trenger:

  • 100 gram smeltet smør
  • 85 gram sukker
  • 2 egg
  • 170 gram Fin Bakst
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 gram melk
  • 2 epler, skrelt og kuttet i tynne båter/ skiver
  • 2 ts kanel
  • 2 ss sukker (1 ss rårørsukker og 1 ss raffinert sukker)

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200° C 

Smelt smøret mens du pisker egg og sukker til eggedosis. Vend så de tørre ingrediensen forsiktig inn i røra sammen med smeltet smør.

Skrell eplene og del opp i tynne båter, ha disse i en liten brødpose og tilsett kanel og sukker. Rist lett sammen slik at eplebitene dekkes av kanel og sukker.  

Fordel røra i muffinsformene (8-9 stk) og legg eplebitene ned i hver muffins. 

Stekes midt i ovnen i ca 25 min - følg med på tiden.

Avkjøles lett på rist og nytes med en god kopp te eller kaffe.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha