Farmors krydderkake

Farmors krydderkake

Da barna var små og vi besøkte farmor var det ofte servering av nybakt krydderkake. Selv nå som barna har blitt større, kan vi mimre om den gang. Mimringen er nok sterkest hos han med cøliaki og dermed dukket plutselig utfordringen opp om å bake krydderkaken glutenfri. Og her kommer resultatet, like god som farmors, i følge testpanelet!

Dette trenger du:

  • 100 gram smeltet smør
  • 2 dl rårørsukker
  • 3 egg
  • 2 dl Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 1 dl Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 dl Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
  • 2,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1,5 dl fløte (jeg brukte laktosefri)
  • 2 ss appelsinmarmelade

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 190 grader. Smelt smør og pisk dette sammen med sukker. 
  • Rør inn ett og ett egg.
  • Sikt mel og krydder i røra, tilsett følte og til slutt appelsinmarmeladen. 
  • Hell røra i en brødform 1,5 l. og smør formen godt eller dekk med bakepapir.
  • Stekes midt i ovnen i ca 40 min – følg med på tiden så den ikke stekes for lenge og blir tørr. Bruk gjerne en grillpinne til å sjekke om den er gjennomstekt.

Avkjøles på rist. God fornøyelse

0
Feed

Kommentarer

14/06/2021 av Monika Konradsen

Har ikke hirse flak. Kan jeg erstatte med lik mengde havregryn?

Skriv en kommentar

hCaptcha