Fastelavnbollekake

Til fastelavn i år serverer vi en ny vri på de tradisjonelle fastelavnsbollene - en stor fastelavnbollekake! Kaken er fylt med krem og syltetøy.

Bollekaken gir 7 fastelavnsboller.

 

Du trenger:


Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • litt bringebær- eller jordbærsyltetøy

 

  • sammenvispet egg (2 ts melk + 2 ts lønnesirup for eggfri) til pensling
  • melis til pynt


Dette gjør du:

1. Kle bunnen på en springform (22-24 cm) med bakepapir og smør kantene med smør. 

2. Smelt smør og bland inn kesam og melk. Varm opp væsken til fingerlunken og løs opp gjæren (hvis du bruker fersk gjær). Hvis du bruker tørrgjær har du det rett opp i bakebollen. 

3. Ha Bollemiksen i en stor bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen i 5-10 min. 

4. Ta deigen ut av bakebollen, del i 7 like store emner (ca. 110 g) og form boller. Deigen er litt klissete, så bruk litt mel på benken.

5. Legg en bolle midt i springformen og fordel resten rundt. Dekk med plast og hev bollene i 60-75 min til omtrent doblet i størrelse. 

6. Sett stekeovnen på 200 °C. Pensle bollene forsiktig med sammenvispet egg (2 ts melk + 2 ts lønnesirup for eggfri) og stek bollekaken på midterste rille i ca. 25 minutter. Legg et stykke aluminiumsfolie på toppen hvis den blir for brun. 

7. Ta bollekaken ut av springformen og avkjøl på rist. 

8. Pisk fløte og sukker til en myk krem. Del bollekaken i tre lag. Smør eventuelt et lag med syltetøy først og fyll deretter med krem. Legg på neste lag og gjenta. Legg på toppen og dryss over melis.

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha