29/06/2023 av Det Glutenfrie Verksted 2 Kommentarer
Ferie briks
Sommer, ferie og latere dager innfris når du kan smelle sammen en deig uten kjøkkenmaskin og/ eller brødform og servere de deiligste briks både til frokost, lunsj, kvelds og matpakker
Du trenger:
1 pose Fiberbrød miks
1 pose Nistebrød miks
1 pose tørrgjær
7 dl vann
15 gram flytende melange/ rapsolje
litt frø til topping
Dette gjør du:
Bland alle ingredienser i en bakebolle og bland godt sammen. La heve min 45 min. Sett ovnen på 215 C. Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og jobb deigen lett sammen. Del i passende biter og legg over på et stekebrett kledd med bakepapir. Fukt med litt vann og strø litt frø og kjerner på toppen og stek i 25-30 min. avhengig av størrelsen på rundstykkene.
Avkjøl lett før de nytes til dagens frokost eller tar med på dagens utflukt.
NB! Smaker også veldig godt til kveld! ;)
Kommentarer
29/04/2024 av Christin Christophersen
Hei. Du skriver gradene på super brød miksen din, men jeg lurer på om det er til ( vanlig) ovn eller varm luft? Det samme gjelder rundstykkene dine. Mvh Christin
29/04/2024 av Monica
Hei Christin, det er alltid vanlig over- og undervarme sålenge det ikke står noe annet. Så for både Monicas Superbrød og Rundstykker er den over- og undervarme som gjelder. Kos deg :)! Mvh Monica
Skriv en kommentar