Flettebrød

Flettebrød

Nistebrød miksen er jo perfekt til hjemmelagede polarbrød men den kan selvsagt benyttes til å bake brød med også.

Denne miksen har mange gode egenskaper og det at den har mindre salt, sukker og mer fiber kvalifiserer til nøkkelhullmerke som jeg tenker er en viktig referanse til deg som ønsker et litt sunnere, glutenfritt kosthold. 

Her har jeg laget et flettebrød og for å få til det så har jeg benyttet 2 poser med Nistebrød miks. 

Lurer du på hvor du kan få kjøpt denne miksen? Sjekke ut din nærmeste Coop Obs, Mega eller Extra og Meny eller bestill direkte via allergikost.no eller i vår egen nettbutikk detglutenfrieverksted.no

Dette trenger du:

  • 2 poser Nistebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 pose tørrgjær eller 1 pk fersk
  • 30 gram smør (bruk gjerne flytende Melange)
  • 7 dl vann
  • Litt ekstra mel til utbaking (men strengt talt ikke nødvending da deigen er enkel å jobbe med uten for mye kliss)

Dette gjør du:

  • Hell lunkent vann i en bakebolle, flytende melange og tilsett så begge posene med mel samt tørrgjær. Om du bruker fersk gjær så løser du opp den første i lunkent vann. 
  • Bland alt godt sammen i en kjøkkenmaskin. Bruk k-kroken (grind) for best resultat. La miksen blandes min 5 min
  • Ha deigen over på kjøkkenbenken og her strør du litt ekstra mel om du føler deigen er for klissete. 
  • Del så deigen i tre like emner
  • Trill ut til tre like lange og tykke pølser. Deigen er lett å jobbe med men opplever du den som klissete tilsetter du bittelitt ekstra mel, eller fukter hendene dine lett.
  • Flett så deigen sammen
  • Kle et stekebrett med bakepapir og legg flettebrødet på. Du kan også bruke brødform om du ønsker det. 
  • La deigen heve 30-45 min mens ovnen varmes opp til 215 C.
  • Pensle brødet lett med litt vann og strø på litt havregryn eller andre frø om du ønsker. 
  • Sett brettet midt i ovnen og stek ca 40-45 min. Følg med på tiden og når du ser at skorpen har blitt brun og jevn sjekker du om den er ferdig ved å knakke lett under brødet. Hører du en hul lyd så er brødet ferdig.
  • Ta brødet ut av formen om du bruker brødform og la det avkjøles på rist før du begynner å skjære i det slik at brødet får satt seg.

Riktig god fornøyelse!

TIPS!

Du kan fint lage dette brødet med 1 pose Nistebrød miks også - da blir brødet bare litt mindre og kan fint stekes i en 1 liters brødform.

0
Feed

Skriv en kommentar