Flettet hvitløksbrød

Glutenfritt hvitløksbrød med persille- og hvitløkssmør er det ultimate tilbehøret! Vi har laget en flettet variant som er ekstra fin å servere. Brødet er mykt i midten og sprøtt på utsiden.

Perfekt alene eller ved siden av suppe, salat eller grillmat.

 

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 pk tørrgjær eller fersk gjær
  • 460 g vann
  • 20 g olivenolje eller smeltet smør


Hvitløkssmør:

  • 100 g mykt smør
  • 2-4 fedd finhakket hvitløk
  • 3 ss grovhakket frisk persille


Valgfritt:

  • 25 g revet parmesan eller 50 g revet mozarella


Dette gjør du:

1. Bland sammen Focaccia miks og tørrgjær i en stor bakebolle. Dersom du bruker fersk gjær løser du det opp i vannet. 

2. Tilsett vann og olivenolje. Elt til du har en jevn deig. La deigen deretter hvile i bakebollen i ca. 15 minutter. 

3. Dryss godt med mel på kjøkkenbenken og ha deigen over. Dryss litt mel over deigen og kjevle ut til en rektangel på 40x30 cm. Deigen er klissete, så pass på at den ikke setter seg fast på kjøkkenbenken. Dryss mer mel under deigen hvis nødvendig. 

4. Rør sammen mykt smør, finhakket hvitløk og grovhakket persille. Fordel hvitløkssmøret jevnt utover deigen. Dryss eventuelt over revet parmesan eller mozarella. 

5. Rull deigen sammen fra langsiden til en fast pølse. Legg deigpølsen med skjøten ned på et stykke bakepapir. 

6. Bruk en skarp kniv til å skjære deigpølsen i to på langs. Legg de to halvdelene med snittflaten opp og tvinn sammen. Form deigen deretter som en S, og brett endene litt inn under brødet. 

7. Dekk til med plast og sett til heving i ca. 1 time på et lunt sted. 

8. Mens deigen hever, forvarmer du ovnen til 220°C. Pensle deigen med sammenvispet egg eller litt melk, og stek midt i ovnen i 35 minutter til gyllen. 

9. Avkjøl på rist. Serveres lun eller helt avkjølt. God fornøyelse! 

 

Pst! Vår Focaccia miks er det dessvere litt vanskelig å få tak i, men har du en Coop butikk i nærheten så finner du den der eller så spør du butikksjefen etter den. Du finner den også hos Kolibri Kolonial i Oslo, Jacobs på Holtet, nettbutikken allergikost i tillegg til vår egen nettbutikk. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha