Focaccia med surdeig

Surdeig gir denne focacciaen en nydelig, lett syrlig smak og en utrolig god og sprø skorpe.

Focacciaen er luftig og myk og passer perfekt ved siden av mange retter, som tilbehør til tapas eller som sandwich til lunsj. 

Aktiv surdeigsstarter:

 

Focaccia:

  • 300 g aktiv surdeigsstarter 
  • 350 ml vann
  • 25 g olivenolje
  • 430 g Focaccia miks (1 pose)


Topping (valgfritt):

  • ekstra virgin olivenolje
  • kalamata oliven
  • fersk rosmarin
  • maldonsalt

 

Dette gjør du: 

1. Mat surdeigsstarteren i minst 5 timer før du skal sette deigen, slik at du har mengden surdeigsstarter som er angitt i oppskriften. Til denne oppskriften trenger du 300 g, så da blander du sammen 100 g surdeigsstarter med 100 g vann, 50 g fullkorn rismel og 50 g hirsemel i et glass. Legg lokket løst på og la den stå i romtemperatur i 5-8 timer. Den er bakeklar når den har økt 70-100% i størrelse og har masse bobler. 

2. Bland sammen den bakeklare surdeigsstarteren, vann og olivenolje. Tilsett focaccia-miksen og elt godt med en tresleiv i 5-6 minutter (eller bruk kjøkkenmaskin). Du skal nå ha en blank og smidig, litt løs og klissete deig. 

3. Smør en 26 cm stekepanne i støpejern (eller en 26x20 cm ildfast form) med litt olivenolje og hvelv deigen oppi. Fukt hendene og press deigen jevnt utover. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la focacciaen heve på et lunt sted i 3-5 timer. Den skal heve noe, men vil ikke doble i størrelse. 

4. Forvarm ovnen til 220 °C. Hell god olivenolje over focacciadeigen og bruk fingertuppene til å lage små groper i overflaten. Dryss over oliven, maldonsalt og rosmarin.

5. Stek focacciaen midt i ovnen i 35 minutter. Avkjøl på rist i 30 minutter før du skjærer i den. Nyt!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha