Focacciaboller med pesto og revet Västerbottenost

Focacciaboller med pesto og revet Västerbottenost

Sett deigen i kveld og overrask deg selv og resten av gjengen med de diggeste focacciabollene fylt med pesto og revet Västerbotenost. 

Du kan selvsagt lage deigen i dag og bake som vanlig, men eltefritt er jo en perfekt løsning og alternativ. 

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 3,5 dl vann
  • 1 ts tørrgjær ved kaldheving, ellers 1 pose tørrgjær eller fersk
  • 150 gram kesam/ soyayoghurt eller laktosefri kesam
  • 20 gram olivenolje
  • Pesto
  • Revet ost (jeg hadde revet Västebottenost i fryseren og brukte opp den) men bruk den osten du har ; )
  • Pizzastein om du har

Dette gjør du:

  1. Følg fremgansmåten på baksiden av focacciamiks posen. Om du velger å bake eltefritt eller heving over natten tilsetter du alle ingredienser kalde og blander sammen som ellers. 
  2. La deigen heve i bakebolle dekket med plast over natten stående på kjøkkenbenken. 
  3. Ha litt ekstra glutenfritt mel på kjøkkenbenken og ha deigen over.
  4. Del deigen i 6 like store emner og form de lett sammen ved å bruke hendene. 
  5. Strø litt ekstra glutenfritt mel på bakeplaten som tilhører pizzasteinen og legg bollene direkte på.
  6. Lag en liten dump i midten og fyll denne med pesto og strø til slutt lit ost over
  7. Pizzasteien varmes opp sammen med ovnen til 250 grader men skrues ned til 230 grader når ovnen er varm og bollene er klare til steking. 
  8. Stekes i 20-25 min til de har fått en gylden, fin farge og osten er smeltet
  9. Avkjøles lett før de nytes som de er eller som tilbehør til sommerens lunsj eller middag. Perfekt å ha med på stranden eller ut på tur.  

God fornøyelse!

Tips!

Har du ikke pizzastein så steker du som vanlig på 210 grader i ca 25 min. 

0
Feed

Skriv en kommentar