28/07/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Focacciaboller med pesto og revet Västerbottenost
Sett deigen i kveld og overrask deg selv og resten av gjengen med de diggeste focacciabollene fylt med pesto og revet Västerbotenost.
Du kan selvsagt lage deigen i dag og bake som vanlig, men eltefritt er jo en perfekt løsning og alternativ.
Du trenger:
- 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 3,5 dl vann
- 1 ts tørrgjær ved kaldheving, ellers 1 pose tørrgjær eller fersk
- 150 gram kesam/ soyayoghurt eller laktosefri kesam
- 20 gram olivenolje
- Pesto
- Revet ost (jeg hadde revet Västebottenost i fryseren og brukte opp den) men bruk den osten du har ; )
- Pizzastein om du har
Dette gjør du:
- Følg fremgansmåten på baksiden av focacciamiks posen. Om du velger å bake eltefritt eller heving over natten tilsetter du alle ingredienser kalde og blander sammen som ellers.
- La deigen heve i bakebolle dekket med plast over natten stående på kjøkkenbenken.
- Ha litt ekstra glutenfritt mel på kjøkkenbenken og ha deigen over.
- Del deigen i 6 like store emner og form de lett sammen ved å bruke hendene.
- Strø litt ekstra glutenfritt mel på bakeplaten som tilhører pizzasteinen og legg bollene direkte på.
- Lag en liten dump i midten og fyll denne med pesto og strø til slutt lit ost over
- Pizzasteien varmes opp sammen med ovnen til 250 grader men skrues ned til 230 grader når ovnen er varm og bollene er klare til steking.
- Stekes i 20-25 min til de har fått en gylden, fin farge og osten er smeltet
- Avkjøles lett før de nytes som de er eller som tilbehør til sommerens lunsj eller middag. Perfekt å ha med på stranden eller ut på tur.
God fornøyelse!
Tips!
Har du ikke pizzastein så steker du som vanlig på 210 grader i ca 25 min.
Kommentarer
Skriv en kommentar