01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Focacciasnurrer med urtesmør
Rykende ferske snurrer, fylt med urter og hvitløk toppet dette måltidet (som bestod av en utrolig digg grønn suppe som jeg tenker at jeg faktisk bør dele med dere også ;))
Dette trenger du:
- 1 pose Focaccia miks
- 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
- 150 gram Kesam
- 20 gram olivenolje
- 3 dl vann
- litt ekstra glutenfritt mel
- Kjevle
Ingredienser til fyll:
- 100 gram smør
- 1 hvitløk fedd delt i biter
- Diverse urter (jeg har gressløk, basilikum, timian og oregano i hagen)
- Litt revet ost (bruk det du har eller din favoritt - jeg brukte Jarlsberg)
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen – sett til heving mens du lager fyllet.
- Det enkleste er om du har en stavmikser hvor du mikser litt mykt smør, hvitløk og urter
- Legg deigen på kjøkkenbenken og ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig i tilfelle deigen oppleves klissete.
- Kjevl ut deigen til en leiv.
- Smør så fyllet jevnt utover, og strø på ost før du ruller den sammen.
- Del så opp i passende biter – jeg fikk 12 ganske store biter – som du legger på stekeplate kledd med bakepapir.
- Sett så til ny heving i ca 30 min.
- Sett ovnen på 225 grader, og stek i ca 25 min til snurrene har fått en fin farge.
Riktig god fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar