15/03/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Formkake med smak av sitron
En god gammeldags formkake med et hint av sitron. Denne lykkes du garantert med!
Du trenger:
- 4 egg
- 100 gram Fin Bakst fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 ts bakepulver
- 200 gram mykt smør
- 1/2 ss rapsolje
- 100 gram sukker (ønsker du en ekstra søt kake dobler du mengde sukker)
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 1 ss romtemperert melk
- 1/2 sitronsaft
Melisglasur:
- 2-3 ss sitronsaft
- Melis
Dette gjør du:
Sett oven på 200 C
Kle en brødform med bakepapir.
Ha romtemperert smør i en bakebolle og pisk dette til mykt og smidig. Tilsett så olje og sukker og kjør dette sammen til en luftig konsistens.
Tilsett så ett og ett egg av gangen. Pass på å skrape ned sidene etterhvert slik at alt får blandet seg.
Tilsett så vaniljeekstrakten. Tilslutt blander du inn Fin bakst og bakepulver litt etter litt og tilslutt melken.
Ha røra over i brødformen og glatt den ut med en slikkepott slik at overflaten blir jevn og glatt.
Skru ned oven til 175 C og stek i ca 1 time. Sjekk gjerne med en kakepinne/ tannpirker at kaken er gjennomstekt.
Avkjøles på bakerist, i formen i ca 10 min. Lag så hull i kaken med kakepinnne og skvis litt sitron over kaken og la saften trenge inn i kaken.
Avkjøl kaken helt før du pybter med glasur. Server og nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar