21/04/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Fullkorn brød
I dag deler vi oppskriften på brødet som ble brukt som eksempel på innlegget i gårsdagens Kunnskap torsdag.
Dersom Brødskala’n hadde tatt hensyn til alle glutenfrie “kornsorter”, ville dette brødet blitt beregnet til å være 86,7 %. Med dagens ordning får det en score på kun 42,2 %, en vesentlig forskjell!
Du trenger:
- 5 dl vann
- 1 ts eplecidereddik
- 10 g extra-virgin olivenolje
- 10 g fiberhusk
- 140 g fullkorn rismel
- 120 g fullkorn bokhvetemel
- 80 g quinoamel
- 60 g kikertmel
- 50 g hirseflak
- 50 g frø
- 6 g gjær
- 1 toppet ts bakepulver
- 1 ts salt
Dette gjør du:
1. Bland fiberhusk med vann, olivenolje og eddik. Visp dette sammen til det tykner litt.
2. Tilsett alle tørre ingredienser. Bland alt godt sammen, min 5 min.
3. Pensle bunn og kanter i en 1,5 liters brødform. Dryss deretter litt rismel i formen og fordel det rundt over det hele (evt. kan du kle formen med bakepapir). Ha deigen opp i brødformen.
4. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving i ca 60-90min.
5. Pensle brødet med litt vann og strø gjerne litt frø på toppen.
6. Brødet stekes ca. 50 min. på 200 °C, over- og undervarme.
7. Ta brødet ut av brødformen og avkjøl helt på rist før du skjærer i det.
8. Topp brødskivene gjerne med fiberrike råvarer og nyt
Kommentarer
Skriv en kommentar