14/04/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Galette med beter, chevre og hasselnøtter
I dag kan vi friste med en deilig Galette med chevre, rødbeter og hasselnøtter - en enkel og rustikk pai full av smak. Prøv den du også!
Paibunnen kan lages med eller uten egg.
Lag gjerne en ruccolasalat med balsamicodressing som tilbehør.
Du trenger:
- 1 pose Paibunn fra Det Glutenfrie Verksted
- 80 g mykt smør
- 8 ss vann
eller
- 1 pose Paibunn fra Det Glutenfrie Verksted
- 80 g mykt smør
- 4-6 ss vann
- 1 egg
til fyll:
- 50 g spinat
- 120 g chevre
- 2 ss fersk timian
- 175 g (2-3) mellomstore rødbeter
Topping:
- 20 g ristede hasselnøtter
- 15 g chevre
- fersk timian
Dette gjør du:
1. For å lage bunnen, bland alle ingrediensene i kjøkkenmaskin eller for hånd. Tilsett vann litt etter litt til deigen samler seg. Pakk deigen i bivoksark eller plast og legg kaldt i minst 30 min.
2. Kok opp vann og tilsett 1 ss hvitvinseddik. Ha i rødbetene og la småkoke i 20 min. Avkjøl og skjær i tynne skiver.
3. Ha spinatbladene i en kjele og hell over kokende vann. La det stå i 1 min. Hell av vannet og bruk hendene til å klemme alt vannet ut av den kokte spinaten. Finhakk.
4. Bland sammen chevre, finhakket spinat og fersk timian i en bolle.
5. Stek hasselnøttene på 180 °C i 10 min til de er lett gyldne og skallet løsner enkelt. Avkjøl litt og gni mellom et kjøkkenhåndkle for å fjerne skallet. Grovhakk.
6. Skru opp temperaturen på ovnen til 200 °C. Legg paideigen på et bakeark og kjevle ut til en sirkel på ca. 30 cm. Smør chevreblandingen jevnt utover deigen (la det være igjen et par cm helt ytterst) og legg rødbeteskivene over. Brett inn paikanten mot midten og pensle med olivenolje. Skyv bakearket med paien forsiktig over på en stekeplate. Stek i 30-35 min.
7. Smuldre over chevre, dryss over ristede hasselnøtter og pynt med fersk timian.
Nytes med en frisk ruccolasalat.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar